A kereskedelmi szakszervezet szerint egyszerűen nem jó az idősávos vásárlási szabályozás

DSZZS20201124004
2020.12.05. 10:56

A karácsony előtti vásárlási rohamban feszültségeket szülhet a koronavírus-járvány miatt az idősek számára fenntartott kétórás vásárlási idősáv, ezért annak újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. 

Eddig elérte célját a kizárólagosság, ám ha visszaengednének minden vásárlót, és inkább a kötelező védőtávolság betartatásával, az összlétszám és az üzletméret alapján szabályoznák a látogatásokat, jobban eloszlana a napi tömeg 

– mondta az Indexnek Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke, aki szerint az is megoldás lehet, ha visszaállítják az eredeti nyitvatartást, mivel így időben széthúznák a vásárlásokat, csökkentve a tömeges napszakok zsúfoltságát.

Az érdekvédelmi szervezet vezetője arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben az ünnepek előtti szokásos tumultusban újabb vitákat szülhet a korlátozás a generációk között. Emlékeztetett rá, hogy mostanában érkeznek a havi fizetések, így a legtöbben most kezdik meg az ajándékok beszerzését. Ezért javasolják az operatív törzsnek, hogy vegye fontolóra, fenntartja-e december 11. után is az időseknek nyitott védett időszakot. 

Borítókép: MTI Fotós: Szigetváry Zsolt