Ágnes
2 °C
11 °C

Emmi: két részletben kapják meg a tanárok a százszázalékos táppénzt

2020.12.06. 18:46

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki munkavégzése során kapta el a koronavírust. Ezt a pénzt két részletben kapja meg a dolgozó: először a 60 százalékos táppénzt, majd a maradék 40 százalékot akkor, ha a foglalkozási megbetegedéssel kapcsolatos eljárást az érintett hatóságok befejezték – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV Híradóját

Pozitív laboreredmény birtokában az intézményvezető kezdeményezésére a munkáltató telephelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal – mint munkavédelmi hatóság – állapíthatja meg, hogy a pedagógus a hivatásából eredően találkozott-e koronavírussal fertőzött személlyel.

Annak a pedagógusnak, aki hatósági karanténban van, de nincsenek tünetei, és lehetősége van otthonról munkát végezni, és vállalja is azt, otthoni munkavégzést rendelhet el a munkáltató. Ebben az esetben természetesen nem kell táppénzre mennie, hiszen munkát végez, így a teljes fizetését megkapja.

Az operatív törzs vasárnapi közlése szerint a vártnál alacsonyabb részvétel mellett és alacsony fertőzöttséggel zárult a célzott csoportos tesztelés első köre a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók között. Összesen 181 506-an teszteltették magukat, közülük 2,44 százaléknak, 4436 embernek lett pozitív a mintája.