Jogerősen elítélték Hajdú Pétert

2020.12.07. 15:18 Módosítva: 2020.12.07. 16:52

Jogerősen elítélték Hajdú Péter médiaszemélyiséget nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt, írta a Magyar Hang. Hajdú és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, az ítélet ezért jogerős.

Az első rendű vádlott Hajdút 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Társait is felfüggesztett börtönre ítélték.

Kapcsolódó

Költségvetési csalás miatt vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél

A Magyar Hang szerint a Frizbi Entertainment Kft. előkelő helyen áll a NAV legfrissebb szégyenlistáján is.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Ezen cselekményéhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával, míg a harmadrendű vádlott – több mint 115 millió forint erejéig – színlelt szerződések aláírásával nyújtott szándékos segítséget. A bűncselekménnyel okozott kárt az elsőrendű vádlott a későbbiekben befizette a NAV-nak.

„Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet” – nyilatkozta a Blikknek Hajdú az ítélet után.