Stadiont, vízitelepet szerzett Németh Szilárd alapítványa, kiszorult az Indotek

2020.12.07. 19:07 Módosítva: 2020.12.07. 20:20
Százezer négyzetméternyi sportingatlant, közte egy futballstadiont szerzett meg Németh Szilárd honvédelmi államtitkár birkózóalapítványa, így sikerült kiszorítania a Csepel SC-ből a Jellinek Dánielhez köthető Indotek-csoportot. A fideszes politikus győzelemről beszél, az ingatlanfejlesztő meg ellehetetlenítésről.

Hatalmas, 100 ezer négyzetméter alapterületnyi sportingatlant, közte egy futballstadiont szerzett meg a fideszes Németh Szilárd alapítványa, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány. Ezzel egy több mint 10 éves harc zárult le, aminek az eredménye az, hogy kiszorult a Csepel SC-ből a tíz leggazdagabb magyar közé tartozó Jellinek Dániel Indotek-csoportja.

Az ingatlanfejlesztővel korábban az Index is foglalkozott.

Németh Szilárd győzelemként jelentette be, hogy a Béke téri központi sporttelepet, a Hollandi úti kajak-kenu vízitelepet és a Gubacsi hídnál lévő evezőstelepet megvette az alapítvány. Közlése szerint az általa létrehozott alapítvány hamarosan megkezdi a korábbi tulajdonosnál leamortizálódott ingatlanok fejlesztését.

Az Indotek a 24.hu-nak azt mondta, hogy a cég 2007 óta állami vagy önkormányzati támogatás nélkül másfél milliárd forintot fektetett a csepeli klub üzemeltetésébe. Nagyszabású terveik voltak a területtel kapcsolatban: mintegy 200 ezer négyzetméternyi ingatlan fejlesztése valósult volna meg, de

a kerület önkormányzata változtatási tilalmat rendelt el a területen, így az egész tervük füstbe ment, és engedtek a sportklubra pályázó alapítványnak.

Az egyelőre nem derült ki Németh Szilárd nyilatkozataiból, hogy az alapítvány milyen konstrukcióban és milyen pénzből vásárolta ki az Indoteket, és miből akar később fejlesztéseket indítani, de a kormánynak megköszönte a legnagyobb közösségi oldalon az anyagi és erkölcsi támogatást.

A Csepel SC kerületünk méltó jelképe, ugyanúgy, mint Weiss Manfréd öröksége vagy épp a csepeli HÉV. Ezért az abban zajló...

Közzétette: Németh Szilárd – 2020. november 26., csütörtök