Százmilliót is szakíthatott az agrártárca korrupció miatt menesztett helyettes államtitkárának a cége

2020.12.07. 07:18

Múlt hét szerdán menesztették Nagy Jánost, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, miután kiderült róla hivatali vesztegetés miatt nyomoznak ellene. A Blikk kiszúrta, hogy a korrupciós ügybe keveredett politikus vállalkozása önkormányzati és állami cégeknek is dolgozik, ami óriási bevételeket produkált az elmúlt években.

Nagy János ezt a céget társával 2018-ban alapította, abban az évben, amikor helyettes államtitkár lett. Már az első évben 45 millió forint adózott eredményt produkált, tavaly pedig ez az összeg már 144 millióra kúszott fel – írja a Blikk. A lap szerint Nagy János társa egy volt polgármester vagy egy kistelepülés önkormányzati képviselője lehet, mindketten tagjai ugyanis az említett cégnek, amelynek Nagy János  „segített”.

A Blikk a cég tevékenységéről is ír, amely elég széles skálán mozog a vezetői tréningektől és a földügyeket érintő tanácsadástól egészen az adatvédelmi tisztviselő szolgáltatásig. Utóbbi területen alkalmazza a céget Belváros-Lipótváros, a fideszes vezetésű önkormányzat közterület-felügyeletének és szociális intézményeinek honlapján is Nagy János üzlettársa, illetve közös cégük szerepel adatvédelmi tisztviselőként.

Nagy János egyelőre szabadlábon van, de a nyomozás alatt könnyen előfordulhat, hogy tanúk befolyásolásával, értesítésével, bizonyítékok eltüntetésével vagy megsemmisítésével próbálkoznának, ezért bűnügyi felügyeletüket és nyomkövető elhelyezését rendelték el.