Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra

2020.12.07. 22:05 Módosítva: 2020.12.07. 22:17

Már lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon a koronavírus elleni oltásra.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán azt írja, „Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a koronavírus elleni vakcinák beszerzését illeti. Azért dolgozunk, hogy mielőbb legyen biztonságos oltóanyag, hiszen ez az igazi megoldás a koronavírus-elleni küzdelemben.” 

Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a koronavírus elleni vakcinák beszerzését illeti. Azért...

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2020. december 7., hétfő

Közölte: fontos, hogy az oltás ingyenes, államilag szervezett lesz, és a beadás önkéntes alapon fog működni. Az oldalon nemcsak regisztrálni lehet, de egyéb információk is olvashatók a védőoltásokról és a beadás jövőbeni időpontjáról is.

Az oltás terv szerint zajlik majd, a sorrendet nem a regisztráció ideje határozza meg: elsőbbséget élveznek majd a védekezésben részt vevők és a veszélyeztetett csoportba tartozók.

A 60 év feletti nyugdíjasokat Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben keresi meg az oltással kapcsolatban, amely mellé egy regisztrációs lapot és egy válaszborítékot csatoltak, így az igénylést térítésmentesen lehet visszaküldeni

– olvasható a kormányszóvivő posztjában.

Az oldal este 10 óra után zökkenőmentesen működik, meg kell adnunk a nevünket, a lakcímünket, az életkorunkat, az elérhetőségeinket és a taj-számunkat, majd el kell fogadni adatkezelési szabályzatot, és regisztrálhatunk is.