A természetes családban kibontakozó életet pártoljuk

2020.12.08. 12:39
Erre figyelmeztet első körlevelében a szeptemberben családreferenssé kinevezett váci megyéspüspök.

Marton Zsolt, frissen kinevezett családreferens püspök első programadó, iránymutató körlevelében úgy fogalmazott, a családpasztorációs munkában a többi püspökkel együttműködve szeretné arra buzdítani az egyházmegyei családreferenseket, hogy az egész világ előtt bátran álljanak ki a krisztusi út mellett. Aláhúzta, a családreferens püspöknek mindig aktuális hivatása van az életvédelem, a házasságra készülés, a házasság és a család területén. 

A természetes családban kibontakozó életet pártoljuk és védelmezzük a fogantatás pillanatától kezdve a természetes befejeződéséig.

Emellett Marton Zsolt püspök jelezte, hogy az élet és a család védelmének érdekében nyitott az ökumenikus párbeszédre, és nagyra értékeli azon világi vezetők fáradozásait is, akik nemcsak szavaikkal, hanem tetteikkel is az élet pártján állnak.

Én és munkatársaim irgalommal és szeretettel fordulunk minden embertársunk felé, azok felé is, akik másként gondolkodnak a családról mint mi, akik teljes hűséggel követjük az egyház tanítását.

Marton Zsolt püspök további célja, hogy folytassa a kapcsolatépítést a lelkiségi mozgalmakkal, segítse a határon túli testvéreket, és ápolja a már létező külföldi kapcsolatokat, többek között az Európai Katolikus Családegyesületek Szövetségével is.

Ígérete szerint a körlevelek mellett a mai kor igényeihez igazodva, rendszeres időközönként rövid videoüzenetben beszél majd a jövőben felmerülő aktuális kérdésekről.