Drónnal csapott le a rendőrség a szabálysértő autósokra – videó

2020.12.08. 17:38

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat – olvasható a rendőrség honlapján.

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről

– írják, hozzátéve, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei december 4-én Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalankodók kiszűrése volt. Mint írják, 

a rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen való áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 38 esetben kellett intézkedniük.

Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében további, ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket tervez – olvasható közleményükben.