Tizenkét év fegyházat kapott az a kecskeméti férfi, akinek 1400 tő kannabisz lapult ültetvényein

2020.12.08. 16:48

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek egy kecskeméti férfit, aki kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett – adta hírül a Kecskeméti Törvényszék. 

Az ítélet szerint a 47 éves férfi 2016 májusa és októbere között bérelt ingatlanokban, kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett, ami meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, hiszen a száz tőnek is a sokszorosa.

A vádlottnál tartott házkutatás során pisztolyt, hangtompítót és lőszereket is találtak.

Az eljárás során megállapították, hogy a férfinak nem volt engedélye a növény termesztésére és feldolgozására, az áramot illegálisan szerezte, továbbá egy korábbi büntetés végrehajtásának elkerülésére hamis igazolványt szerzett be, ennek segítségével jelentette be magát és kötött különféle szerződéseket.

Az MTI beszámolója szerint nem volt bizonyítható, hogy a férfi a kábítószerrel kereskedett volna. A bíróság a bűnösségét kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt mondta ki. A büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, mert az ellen az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.  • Hírek
  • Személyi kölcsön