Gusztáv
-7 °C
-1 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Harminc év múlva szabadulhat a vascsöves gyilkos

2020.12.09. 12:37

A másodfokú ítélet szerint leghamarabb 2047-ben, vagyis a tette után harminc évvel bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, aki első fokon még tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, mert egy vascsővel halálra vert egy idős nőt 2017-ben egy Pest megyei községben.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a férfi élelmiszert akart szerezni, ezért 2017 októberében, egy hajnalban behatolt a gondozásra szoruló és egyedül élő 88 éves asszony házába.

Egy magával vitt vascsővel ütlegelte az ágyban fekvő sértettet, valamint szexuálisan bántalmazta.

A nő a helyszínen meghalt. Támadója visszatért a munkásszállásra, ahol reggel többeknek beszámolt tettéről, ezért fiatalkorú munkatársa megkísérelte elégetni az elkövetéskor használt ruháját.

A Budapest Környéki Törvényszék idén januárban hirdetett elsőfokú ítéletet az emberölés és bűnpártolás miatt indult büntetőügyben. Az akkor 24 éves elkövetőt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg bűnpártoló, fiatalkorú bűntársát egy év hat hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletével úgy döntött, hogy az idősebbik elkövető harminc év elteltével, vagyis 2047-ben, azaz 54 éves korában bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra. A fiatalabb elkövető büntetését 250 napi tétel, napi tételenként ezer forint pénzbüntetésre enyhítették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport