Karácsony Gergely: A túlélés költségvetése lesz a 2021-es

2020.12.09. 14:55

A túlélés költségvetése lesz a 2021-es fővárosi büdzsé – hangoztatta a főpolgármester szerdán a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökségi ülése előtt tartott online sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely közölte: a fővárosi önkormányzat elkészítette és szerdán benyújtotta Budapest jövő évi büdzséjét, amely

„a túlélés költségvetése lesz”,

legalábbis remélik, elérik azt a célt, hogy biztosítani tudják a közszolgáltatásokat. Az önkormányzati szövetség minden tagja nagy kihívásokkal néz szembe, és hasonló módon készülnek a jövő évi költségvetésre – tette hozzá.

Egy kérdésre úgy válaszolt, küzdeni kell a válság okozta gazdasági körülményekkel és a kormány politikájával, mindkettő nagyjából egyforma mértékben szűkíti azt a mozgásteret, amely a főváros költségvetését meghatározza.

Ahhoz, hogy 2021-et túléljük (...), a pénzügyi tartalékainkat szinte teljes mértékben fel kell élnünk

– fogalmazott, jelezve, ez azt jelenti, hogy 2022-ben vagy az Orbán-kormány hozzáállása változik meg Budapesthez, vagy maga a kormány. Valamelyiknek változnia kell, mert különben a főváros 2022-ben már nem tudja biztosítani a közszolgáltatásokat – jelentette ki a főpolgármester.