Lezárult a jelentkezés a keresztféléves mesterképzésekre

2020.12.09. 13:40

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményében tudatta, hogy november 20-án lezárult a keresztféléves képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka.

Schanda Tamás miniszterhelyettes azt mondta:

A magyar fiatalok sikere kulcsfontosságú az ország jövőjének szempontjából, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy korunk elvárásainak minden szempontból megfelelő oktatási rendszert alakítson ki számukra.

A közlemény adatai szerint a keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak a mesterképzéseket hirdették meg állami ösztöndíjas formában, így végül a mesterképzésre 5535-en, alapképzésre pedig 754-en jelentkeztek, ebből mindegy 5204-en állami ösztöndíjas képzésre.

A jelentkezők által rögzített adatok és dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik, a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai 

2021. JANUÁR 11-IG TÖLTHETŐK FEL AZ E-FELVÉTELI RENDSZERÉBE,

vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére.

Jelenleg is zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása, az érintettek az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat.

A jelentkezőknek egy alkalommal van lehetőségük változtatni a jelentkezési sorrenden, január 11-ig.