18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felmentették a nagynénjét agyonverő férfit

2020.12.10. 20:31

A  Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az a férfi, aki még 2019. július 4-én lábbal, egy gereblyével, majd annak törött, éles részével, illetve egy kalapáccsal addig bántalmazta a nagynénjét, amíg az bele nem halt sérüléseibe, nem volt beszámítható folyamatos kábítószer-használat miatt, és jelenleg sincs tudatában tetteinek következményeinek. 

A férfit a gyilkosság előtt a nagynénje tartotta el, mert a nő rettegett tőle, hogy ha nem ad pénz a rokonának, akkor az megöli őt. A bizonyítási eljárásban világossá vált a bíróság számára, hogy a férfi elmeműködése olyan kóros állapotban van, ami miatt nem büntethető. 

Így az ellene felhozott vád alól felmentették, azonban tartani lehet attól, hogy hasonló cselekményt követne el, ezért a bíróság a férfi kényszergyógykezelését rendelte el. Az ítéletet mind az ügyészség képviselője, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.