Varga Judit: Kifizetődőbb a merjünk magyarok lenni testtartás!

2020.12.11. 09:40

Az igazságügyi miniszter, Varga Judit szerint sikerült Magyarországnak megőriznie a szuverenitását, miután megkapta azokat a garanciákat, amelyeket kért, így az Európai Tanács csúcsértekezletén megállapodás születhetett az Unió hosszú távú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról, amelyről pénteken (december 11.) a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában beszélt.

Varga a Facebook-oldalán is kitért az Európai Tanács döntésére és azt írta: 

Ismét bebizonyosodott, hogy a merjünk kicsik lenni politikája helyett sokkal kifizetődőbb a „merjünk magyarok lenni” testtartás!

Varga Judit számos dolgot elmondott a tegnap esti eseményekről, úgy véli, a járványhelyzet idején nem lehet ideológiai csatákat vívni, ahogy ezt Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta. 

Kapcsolódó

Győzelem és vereség – az uniós költségvetés elfogadásának krónikája

Győzelem és vereség – az uniós költségvetés elfogadásának krónikája.

Tehát az első és legfontosabb győzelem az, hogy rádöbbentek erre, és a felelőtlenségből kiléptek az (...) európai vezetők

– hangsúlyozta a politikus.

Külön kiemelte a miniszter, hogy a kormánynak sikerült megőriznie a „magyarok pénzét”, az uniós forrásokat és az ország hitelességét.

Egyedül a magyar és a lengyel fél emlékeztetett mindenkit a tárgyalások során arra, hogy itt vannak uniós szerződések, amelyek bizonyos kérdésekben egyhangúságot írnak elő, például ha az európai értékekről van szó, köztük a jogállamiságról

 – fogalmazott Varga Judit.  

Végezetül reményét fejezte ki, hogy egyszer a magyar ellenzék is rájön, Brüsszelben is a magyar érdekeket kell képviselni. 

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást

A miniszterelnök szerint a brüsszeli vita nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt.