Pócs Alfréd ortopéd sebésznél is megjelentek a nyomozók

2020.12.11. 21:18

Ahogy az Index már megírta, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályának nyomozói ütöttek rajta Gődény György lakása mellett további három egyéb helyszínen, ahol lefoglaltak olyan műszaki eszközöket, adathordozókat, amelyek vizsgálata alapján eldőlhet, történt-e bűncselekmény. Gődényt előállították, de azóta már kiengedték a saját Facebook-bejegyzése szerint.

Az intézkedésről az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Gál Kristóf ugyan nem említette az előállított gyógyszerészt név szerint, de erről Gődény feleségétől már értesült a média. Az alezredes csak annyit mondott, hogy a vírustagadók ellen rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntette miatt indulhat eljárás.

Az egerhirek.hu arról számolt be péntek este, hogy Pócs Alfréd ortopéd sebész, az Egri Városvédők Egyesületének önkormányzati képviselője is egyike volt azon négy járványtagadónak, akiknél hátkutatást tartottak reggel. A portál információit az Egri Városvédők Egyesületének sajtóreferense megerősítette.

Pócs Alfrédtól (akárcsak Gődénytől) már a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott, a gyöngyösi kórházból pedig nemrég elbocsátották, amiért maszk nélkül fogadta a betegeket.