Ötvenegy helyre utazhatunk Ferihegyről az ünnepek alatt

2020.12.12. 12:56

Bővített célállomáslistával várják az ünnepeket a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok. December közepétől 51 úti cél irányába jelentettek be járatokat, elősegítve azt, hogy aki teheti, a szerettei körében tölthesse az ünnepeket – derül ki a Budapest Airport Zrt. repülőtéri értesítőjéből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-hez.

Az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat. Ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről. A koronavírus-járvány terjedése, az utazási és egyéb korlátozások bevezetése miatt novemberben a várakozásnak megfelelően tovább csökkent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma.

Az elmúlt hónapban 49 283 érkező és induló utast fogadott a repülőtér, ami a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg.

A Budapest Airport ezzel november hónapban 96,1 százalékos forgalomcsökkenést regisztrált a 2019 novemberi adathoz képest. A repülőtér-üzemeltető decemberben is hasonló mértékű forgalomra számít, ugyanakkor a karácsonyi időszak hozhat némi növekedést az utasszámban. A cég várakozása szerint a Budapest Airport éves utasszáma 2020-ban legfeljebb 4 millió lesz.

Kapcsolódó

Több év alatt lábalhatnak ki a válságból a légitársaságok

Idén nagyjából 118 milliárd dolláros veszteséggel számolhatnak cégek.  • Tippek
  • Megtakarítás