Gődényt nem engedték be a biztonságiak saját dedikálására

2020.12.12. 12:14

Ma dedikálta volna könyvét Gődény György a Pólus Center földszintjén, ám a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata ezt nem engedte neki. Az Index úgy tudja, hogy a járványszkeptikus testépítő-gyógyszerész azért nem tarthatta meg előre egyeztetett és meghirdetett közönségtalálkozóját, mert tegnap kora reggel a rendőrség előállította (igaz, aznap este el is engedte).

Gődény György
Gődény György
Fotó: Isza Ferenc / Index

Mint tegnap arról az Index beszámolt, Gődényt péntek hajnalban előállították, napközben kihallgatták, este pedig szabadlábon távozhatott. A Nemzeti Nyomozó Iroda további részleteket nem közölt.

Az operatív törzs tájékoztatásából viszont úgy sejthető, hogy

rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás miatt indulhatott eljárás

vele szemben. A hivatalos megszólalás ugyan konkrét neveket nem említett, de utalt arra, hogy e tényállásokra hivatkozva lépnek fel több vírustagadóval szemben is a napokban.

A szekusokkal kiegyezett, az állammal nehezebb lesz

A kormányzat, tehát a magyar állam álláspontja szerint minél többeknek kellene regisztrálniuk a koronavírus elleni védőoltásra, hogy mihamarabb le tudjuk küzdeni a járványt. Ezzel szemben Gődény többször hangoztatta fenntartásait a vakcinák biztonságosságával kapcsolatban, sőt, még galád, titkos összeesküvést is emlegetett párszor.

A Pólus Center őrzői végül arra a kompromisszumra jutottak Gődény Györggyel, hogy az épületbe bemehet, mint bárki más,

sétálgathat a folyosón,

de le nem telepedhet sehova sem. Aki pedig nagyon akarja, így is megtalálhatja, megszólíthatja.

(Borítókép: Gődény György. Fotó: Isza Ferenc / Index)