Az állami vagyonért felelős miniszter kifelejtett a vagyonnyilatkozatából pár tízmillió forint értékű földet

2020.12.14. 14:06

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter tavaly nyáron lett két földterület tulajdonosa Szerencs közelében, de ezeket az ingatlanokat nem tüntette fel az idén februárban leadott vagyonnyilatkozatában – írta meg a hvg.hu. A lap megkeresésére ezt figyelmetlenségéből adódó adminisztratív hibával magyarázta.

A földeken kevesebb mint egy év után tovább is adott. Az üzletben tulajdonostársa volt egy férfi, aki több szálon kötődik volt férjéhez.

A tulajdoni lapok szerint Bártfai-Mager és a másik tulajdonos, Sz. Ádám tavaly nyáron, csere útján jutott hozzá az összesen több mint harminchárom hektárnyi mezőzombori legelőhöz. A földtörvény szerint azonban földet csak földre lehet cserélni, márpedig Bártfai-Mager idei vagyonnyilatkozata szerint tavaly csak egyetlen ingatlanától, egy siófoki lakástól vált meg, a kilencvenes években megszerzett és szintén Szerencs közelében található két szőlő és erdő az idei vagyonnyilatkozata szerint továbbra is a tulajdonában áll. Az erre vonatkozó újságírói kérdésre azt a választ adta:

Sajnálatos módon figyelmetlenségemből adódóan adminisztratív hiba történt a 2020-as vagyonbevallásom elkészítésekor a földterületek vonatkozásában, mivel abban továbbra is a 2019-es vagyonbevallás adatai szerepelnek. Megkeresését követően – amint a hibára fény derült – vagyonbevallásom javítását azonnal kezdeményeztem.

A paksi bővítésért felelős Süli János mellett Bártfai-Mager Andrea az Orbán-kormány másik tárca nélküli minisztere. Ők ketten azok, akik havi ötmillió forintot keresnek, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a fizetésük arányos legyen a felügyeletük alá tartozó terület vezetőinek a fizetésével. Egy átlagos miniszteri fizetés ezzel szemben körülbelül kétmillió forint.  • Hírek
  • Hírek