Botka szerint nála nagyobb feminista nincs is, Novákot pedig kéri, hogy ne romboljon

2020.12.14. 21:31

Reagált a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfői videójára Botka László. Szeged polgármestere azt írja Novák Katalinnak,

büszkék vagyunk, hogy a sikeres családod példájából erőt merítve Budapest legjobb egyetemi szakán szereztél diplomát, kiváló családanya vagy, és jóval többet keresel, mint egy hasonló karriert befutó férfi. Nem kellett választanod a családanyai szerep és a karrier között.

Botka azt írja, hogy ő maga is ezt tanulta családjától, és három szakvizsgás főorvos feleségével a három lányukat arra nevelik, hogy  rajtuk múlik a női szerep, és 

érnek annyit, mint egy férfi.

Ehhez meg is kapnak minden támogatást. Megjegyzi továbbá, hogy három lány apjaként a nők abszolút egyenlőségében hisz, nála nagyobb feminista nincs is. 

Botka azzal a Novákhoz szóló kéréssel folytatja a mondanivalóját, hogy

kérlek, ne rombold ezt olyan mondatokkal, hogy »ne várják el, hogy annyit keressenek majd, mint a férfiak!«

Hozzáteszi, hogy ezt a harcot az értelmiségi anyák már megharcolták a múlt évszázadban, ezért arra is kérte a családokért felelős tárca nélküli minisztert, próbáljon a lehetőségekhez mérten segítő családpolitikát folytatni. 

Jó volna egy XXI. századi, nem ítélkező, hanem segítő családpolitikát folytatni, ahol a hatalom nem ítélkezik, hanem biztat és segít mindenkit, hogy az általa választott életében boldog, szabad és egyenlő legyen!