Szárnyal a Mészáros Lőrinc-féle Opus a magyar tőzsdén

2020.12.14. 18:58

Kilőtt a hétfői kereskedésben az Opus Global Nyrt. árfolyama, mintegy 8 százalékos pluszban állt a részvény, és a harmadik legforgalmasabb papír volt a budapesti tőzsdén az OTP és a Mol után – írja a Portfolio.

A lap emlékeztet, hogy a  Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég részvényei a hétfői emelkedéssel együtt is nagy mínuszban vannak az idén, de október vége óta a papír sokat ledolgozott az eséseiből, a 8 százalékos emelkedéssel pedig a legjobb teljesítményt mutató részvény ma a magyar tőzsdén. 

Az elmúlt hetekben az Opus portfóliójában lévő vállalatok újabb többmilliárdos projekteket nyertek el. A Mészáros és Mészáros Kft. egy 20 milliárd forintos szerződést kap a gödi ipari-innovációs fejlesztési terület vízközmű-hálózatának fejlesztésére. Azt pedig az mfor írja, hogy a R-KORD Építőipar Kft. a MÁV által kiírt „Szűk keresztmetszetek felszámolása és az átjárhatóság fejlesztése a Budapest (Kelenföld)–Hegyeshalom országos vasúti pályahálózat részét képező, normál nyomtávú fővonalon (CEF projekt)” pályázaton futott be, és végezheti el a munkát  24 197 438 567 forintért.