Jobban van a 14 éves fiú, akit az osztálytársa késelt meg Tatabányán

2020.12.14. 20:22

A Szent Borbála Kórházban ápolják jelenleg is azt a 14 éves tinédzsert, akit múlt hét szerdán egy osztálytársa késsel hasba szúrt Tatabányán az iskolában. Az RTL Klub Híradó kérdéseire a bántalmazott diák írásban válaszolt. 

A nyolcadikos fiú azt írta, hogy már jobban van, és minimálisak a fájdalmai, azonban nehéz feldolgozni a történteket, és szüksége van egy kis időre. A héten egyébként valószínűleg haza is engedik a kórházból a fiút. Sokat segít neki, hogy a szülei és a barátai mellette vannak,  ez még jobban segíti a lelki gyógyulását. 

A bántalmazással kapcsolatban nem emlékszik mindenre, arra viszont igen, hogy amikor a késelés történt, a szünetben az osztálytársa folyamatosan mellette ment, és látta, hogy valamire készül.

Arra azonban egyáltalán nem számított, hogy hasba fogják szúrni egy késsel. 

A tatabányai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a 14 éves diákot
A tatabányai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a 14 éves diákot
Fotó: Police.hu

A fiú hozzátette, társa egy szót sem szólt, mielőtt nekiment volna a késsel. Hogy tanulmányait ugyanabban az iskolában folytatja majd, még nem tudja, és hozzátette, hogy támadója nem kért bocsánatot, aki valószínűleg korábbi vita miatt támadta meg osztálytársát, mert az egyszer egy osztálytársnőjük védelmére kelt. 

A gyanúsított most javítóintézetben van, az iskolában pedig pszichológus segít a diákoknak a történtek feldolgozásában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport