2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Két ember is meghalt lakástüzekben kedden

2020.12.15. 13:51

Ketten is életüket vesztették lakástüzekben kedden az országban: egy ember Pilismaróton, egy pedig Mátészalkán halt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Azt írták, hogy kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Pilismaróton, A Duna-parti Mályva utcában. Az esztergomi, a nyergesújfalui, valamint a szentendrei hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat.

Az épület átvizsgálásakor egy ember holttestére bukkantak.

Közölték azt is, kedden délelőtt Mátészalkán, a település szélén lévő Viola utcában kisebb tűz volt. Egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában lévő ágybetét gyulladt ki. A tűz keletkezésének idején egy ember tartózkodott az épületben,

rajta már nem lehetett segíteni.

A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem voltak lángok, a füsttel telítődött épületrészt átszellőztették.

A tragédiát nem kizárt, hogy dohányzás okozta, de a tűz keletkezési körülményeit és okát mindkét esetben jelenleg is vizsgálják.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ünnepi időszakban emelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra vagy elektromos zárlatra vezethetők vissza.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport