Erik, Alexandra
EUR 385,24 Ft
USD 366,55 Ft
9 °C
23 °C

Néhány óra alatt beteltek a helyek a fővárosi önkormányzat lakossági szűrésére

2020.12.16. 20:25

Egy délután alatt beteltek a helyek a fővárosi önkormányzat lakossági koronavírus-szűrésére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Az Indexnek eljuttatott közleményben azt írják: december 19–23. között négy helyszínen tesztelik az önkéntesen jelentkező budapesti lakosokat ötezer darab antigén gyorsteszttel. A helyek pár óra alatt beteltek, mint írják, ebből is jól látszik, hogy

mekkora igény és mekkora szükség lenne egy mindenkire kiterjedő, országos tesztelésre, amire a fővárosnak nincs lehetősége, a kormánynak azonban lenne.

Hozzátették, hogy bár a tesztelés nem a főváros feladata, mégis a kapacitásaikhoz mérten igyekeznek mindent megtenni a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért. Ezért már holnap megvizsgálják a tesztkapacitás növelésének lehetőségét, hogy minél több budapesti lakosnak biztosíthassák az ingyenes tesztelést – írják. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét