Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

MÁV: igazolni kell az ingyenes utazásra való jogosultságot

2020.12.17. 09:30

Ingyenesen utazhatnak a védekezésben résztvevő szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is, de a jogosultságot igazolni kell – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a kedvezmény a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával vehető igénybe. Közölték azt is, az újonnan kedvezményezettek kezelési költség nélkül visszaválthatják a decemberre már megvásárolt bérleteiket. A közlekedési társaságoknál a dolgozó helyközi bérletek visszatérítésére vonatkozó igényt december 23-ig kell benyújtani.    

A MÁV-applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton – az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve – nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik. Minden egyéb formában megvásárolt bérlet visszatérítését a bkk@bkk.hu címen keresztül lehet intézni.    

A Volánbusz esetében a bérletjegyek visszaváltására – a vásárlás módjától függetlenül – csak a pénztárakban van lehetőség. A bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a díjmentességre jogosító igazolását is. A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is – áll a közleményben.  • Vennék
  • Hírek