Lecsaptak a salgótarjáni kerítőmaffiára

2020.12.17. 12:47

Prostitúció szervezése miatt hét ember ellen nyomoznak Nógrád megyében. A pásztói és a salgótarjáni gyanúsítottak közül hármat őrizetbe vettek – tájékoztatta az MTI-t a megyei főkapitányság szóvivője.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy ember (a pásztói 40 éves N. Krisztián, a 34 éves B-né B. Emese, a 36 éves B. A. János és a 35 éves Cs. Nikoletta) ellen, valamint kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt a 46 éves pásztói J-né B. Éva, K. Lászlóné 29 éves salgótarjáni, valamint a 25 éves K. Nikoletta ellen.

A 34 éves nő és 36 éves társa márciustól, míg a 40 éves férfi 25 éves és 35 éves társával májustól rendszeres haszonszerzésre törekedve egy internetes portálon szervezte a prostitúciót.

A prostitúciós tevékenységre a 34 éves nő és társa saját lakhelyét bocsátotta rendelkezésre, míg a 40 éves férfi pásztói, majd szeptembertől németországi helyszínekre is szervezett ilyen tevékenységet. Ők hárman irányítottak, utasításaik alapján társaik bonyolították a prostitúciós tevékenység szervezését, és vették át a a szolgáltatásért nyújtott összeget. A gyanúsítottak a befolyt összeget maguk és családjuk megélhetésére fordították.

Valamennyiüket kedden a reggeli órákra összehangolt bűnügyi akcióban fogták el. A házkutatások közben a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat, továbbá kábítószergyanús anyagokat és azok fogyasztására szolgáló eszközöket foglaltak le.