Jelenetet rendezett a várpalotai önkormányzatnál, majd a parkolóban rongálta az autókat

2020.12.17. 11:07

Két rendbeli egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a nőt, aki az általa bürokratikusnak tartott ügyintézés miatt az önkormányzati hivatal dolgozóinak autóin állt bosszút.

A 44 éves nő október 9-én ügyintézés céljából ment a várpalotai hivatalba, ám arrogáns viselkedése miatt távozásra kérték. Az elkövető ezen és a bürokratikusnak tartott ügyintézésen úgy felháborodott, hogy

a hivatal parkolójában előbb belerúgott az egyik dolgozó személygépkocsijának a lökhárítójába, majd a műanyag kerettel együtt erről az autóról, valamint egy másik járműről is leszedte a hátsó rendszámtáblákat, és kidobta őket az útra.

A dolgozók az ablakból látták, hogy mit művel, ezért kimentek és összeszedték a rendszámtáblákat, amelyeket később rongálódás nélkül vissza tudtak szerelni az autóikra, azokban kár nem keletkezett.

A rendszámtáblák jogosulatlan eltávolítása egy évtől három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt valósít meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben azonban elegendőnek látta intézkedni, ezért tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságon.

A bíróság a nőt büntetővégzésében egy évre próbára bocsátotta, melyet az ügyészség tudomásul vett. A végzés még nem jogerős.