Jó pár évet kaptak az idős nőket fosztogató álszerelők

2020.12.18. 18:35

Tizenkét és fél év fegyházra ítéltek egy férfit, aki egy háromtagú banda vezetőjeként vízvezeték-szerelőnek adta ki magát. A trió idős nők kifosztására specializálódott. A bandavezér társai négy, illetve négy és fél év börtönbüntetést kaptak – tájékoztatott a Győri Törvényszék a honlapján.

A friss ítélet másfél évvel enyhítette a bandavezérre az első fokon eljáró Soproni Járásbíróság  által kiszabott korábbi büntetést. Azért kapta a legsúlyosabb büntetést az elsőrendű vádlott, mert ő volt az értelmi szerző.

A három férfi kifejezetten idős és egyedülálló nőket nézett ki, akiket megtévesztve jutottak be otthonaikba. A bandából az egyik mindig vízvezeték-szerelői munkálatokat imitált, ezzel elterelve a lakásban élő nő figyelmét, ezalatt a bandavezér megkereste az értékeket, míg a csoport harmadik tagja az autóban ülve figyelte a környéket.

Hihetetlenül egyszerű módszert választottak áldozataik felkutatására, a postaládán vagy kaputelefonon keresték a nevek előtti özvegy előtagot vagy a -né toldalékot, ami utalt arra, hogy az ott lakó vélhetően idős, egyedülálló nő. Emellett gyakran a társasházak alsó szintjein lévő erkélyek, ablakok megfigyelése alapján választottak áldozatot maguknak. Szintén az idős korra utaló jel volt a sok virág, a régimódi mintájú függöny vagy a rendezetlen erkély is.

A három férfi módszerével harmincnyolc idős nőt tudott kifosztani, akiktől ékszereket és készpénzt zsákmányoltak.

Kapcsolódó

Elrendelték a Dózsa György úti gázoló bűnügyi felügyeletét

Nemrégiben egy rendőrségi razzián a jogellenesen nyitva tartó konditeremben találták M. Richárdot.