Karácsony Gergely mindenkit hülyének néz a Fidesz szerint

2020.12.18. 13:47

Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit!

– írta a Lánchíd felújítása kapcsán a Fidesz fővárosi szervezete a Facebook-oldalán pénteken. A Fidesz szerint a főpolgármester állításával ellentétben nem olcsóbb, hanem 5 milliárd forinttal drágább lesz a beruházás.

Ismerik a régi viccet? Nem Szentpéterváron, hanem Moszkvában. Nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!

– áll a bejegyzésben.

Karácsony Gergely posztjában hatalmas sikerként ír arról, hogy megérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújítására, amely szerinte sokkal olcsóbb lesz. De nemhogy olcsóbb, hanem 5 milliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt – írta a Fidesz.

Még a Tarlós István korábbi főpolgármester idejében kiírt közbeszerzésre beérkezett ajánlatokat Karácsony Gergely túl drágának tartotta, ezért idén januárban érvénytelenítették a kiírást. Majd több mint fél év semmittevés után – Dorosz Dávid, azóta megbukott főpolgármester-helyettestől végül a buszszakértő Tüttő Kata kapta meg a feladatot –, második próbálkozásra sikerült kiírni az új közbeszerzést, fogalmaztak, megjegyezve, hogy az elsőt törvényi nem megfelelőség miatt a hatóság visszadobta.

A beérkezett legjobb árajánlat a Lánchíd felújítására 26,7 milliárd forint. Ez valóban kevesebb, mint az érvénytelenített 35,2 milliárdos korábbi ajánlat, csakhogy az új kiírásban kizárólag a híd felújítása szerepel, nem tartalmazza a már korábban elvetett Váralagút felújítását és nem tartalmazza a 2-es villamos Pesti hídfőnél lévő alagútjának felújítási költségét – hívta fel a figyelmet a kormánypárt fővárosi szervezete. Az érvénytelenített közbeszerzésben kizárólag a Lánchíd felújításának költsége 21,8 milliárd lett volna, így jelenleg az a helyzet, hogyha a megfelelő tételeket hasonlítjuk össze, akkor a késlekedés 5 milliárd forint többletköltséget okoz a budapestieknek és a magyar adófizetőknek! – mutattak rá.

Vajon mit gondolt Karácsony, nem fog lebukni az újabb hazugságával? Meddig siránkozik még, hogy nincs pénz, mikor épp ötmilliárdot veszítenek el a fővárosi adófizetők a vezetőjük alkalmatlansága miatt?

– zárul a Fidesz fővárosi szervezetének a Lánchíd felújításával kapcsolatos Facebook-bejegyzése.