Orbán Viktor átvette a békelángot

D MTI20201218010
2020.12.18. 15:04 Módosítva: 2020.12.18. 15:07

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint.

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök

átadták a miniszterelnöknek hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát.

A találkozón, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is, áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit.

A vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Kocsis Fülöp a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája görögkatolikus püspök találkozójukon a Karmelita kolostorban 2020. december 18-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)