Fűtéskorszerűsítési pályázat hárommilliárdból

2020.12.19. 11:20

Hárommilliárd forintos forrásból pályázatot hirdetnek a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti és társasházi lakások fűtéskorszerűsítésének támogatására; olyan beruházásokra, amelyek növelik a lakóingatlanok energiahatékonyságát, csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást

– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel. A tárca közleményében idézte Kaderják Péter klíma- és energiapolitikáért felelős államtitkárt, aki jelezte: március idusától lehet majd benyújtani a pályázatokat, de a dokumentumok már most elérhetők a kiíró ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján.

Kapcsolódó

Civilek vonták kérdőre Palkovicsékat az új klímastratégiáról a parlamentben

Az ITM vezetői előadták a fenntarthatósági bizottság előtt a kormány energia- és klímapolitikai vállalásait. A képviselőktől alig, a civilektől annál inkább kaptak releváns kérdéseket.

A nonprofit kft. már közzétette a klíma- és természetvédelmi akciótervhez kapcsolódó új pályázati felhívást, amelynek célja a szabályozható fűtéssel még nem rendelkező 170 ezer lakás modernizálásának támogatása. Az ITM közleménye szerint a vissza nem térítendő támogatás legfeljebb a beruházás elszámolható bruttó költségének felét fedezheti.

A társasházak, lakásszövetkezetek minimum 150 ezer forintot, maximum 75 millió forintot nyerhetnek el fejlesztéseikre. Az egy lakásra eső támogatás azonban nem haladhatja meg a 400 ezer forintot.