Még várják a hideget a sípályák

DVAST20201205121
2020.12.20. 11:36

Még nem nyitnak a hazai sípályák, mert nincs elég hideg a hóágyúzáshoz – írja a Magyar Nemzet. A mátraszentistváni sípark szóívvője a lapnak azt mondta: műszakilag már készen állnak, de amíg nem süllyed legalább mínusz 2 fok alá a hőmérséklet, reménytelen próbálkozás volna a műhó előállítása.

Erbeszkorn Tamás és a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke, Klausmann Viktor a Magyar Nemzetnek arról beszéltek, remélik, hogy mivel a jövő hét közepétől lehűlést jelez a meteorológia, karácsony másnapján már kinyithatnak a mátrai és bükki pályák.

Mivel az Északi-középhegység szállodái is zárva vannak, a sípályák üzemeltetői csak egynapos vendégekre számíthatnak.

A járványhelyzetre való tekintettel az érdeklődőknek azt javasolják, hogy online vásároljanak napijegyet vagy bérletet.

Az eplényi Intersport Síaréna már két hete kinyitott, de a hóágyúzásra még ott is várni kell. Tehel Tibor, az eplényi sípálya marketingasszisztense a Magyar Nemzetnek elmondta: amint 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, akár egy éjszaka is elegendő lesz fehérbe beborítani a terepet, a hóréteg kezelése és stabilitásának biztosítása azonban nagy odafigyelést igényel.

Nagyon várjuk a hideg visszatérését, hogy újra tudjunk hóágyúzni. Amint lehetőségünk nyílik rá, indítjuk az ágyúkat. Úgy értékeljük, hogy az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárását jól tűrte a hótakaró, és akár egy éjszaka hóágyúzás után újra a legszebb fényében ragyoghat majd a lejtő

közölte a napokban az eplényi Intersport Síaréna, amely a kedvezőtlen időjárásra és a hó állapotára való tekintettel 2020. december 18-tól kedvezményes sípályabelépő-árakat vezetett be.

Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sízőket.