Cipősdoboz: több mint 34 ezer rászoruló gyermek kapott ajándékot

2020.12.21. 18:41

Mintegy 100 millió forint értékben, 34 170 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött össze a jótékonysági programot 17. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat – közölte a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Ebben az évben számos, előre nem tervezhető nehézség ellenére is sikerült megvalósítani a Cipősdoboz Akciót. A kampány a koronavírus-járvány miatt feleannyi gyűjtőponton tudta fogadni az adományokat, és a szigorú egészségügyi előírásoknak is meg kellett felelnie 

– olvasható a közleményben. A közlemény idézi Szilágyi Bélát, a Baptista Szeretetszolgálat elnökét, aki elmondta: a mostani pandémia okozta bizonytalanságban hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyermek kaphatott karácsonyi meglepetést, és idén a megváltozott adakozási szokások miatt több ezer tartós élelmiszerrel is segíthették a legnehezebb helyzetben élő családokat. 

A Baptista Szeretetszolgálat 17. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót. Az akcióhoz csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetik szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát. Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, amelyeket 203 gyűjtőponton vártak, hogy karácsony előtt eljuttathassák azokat a rászoruló gyermekeknek, így nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek és nehéz sorban nevelkedőknek.

Az adományozók köre soha nem látott mértékben bővült. Mintegy 500 cég és közösség csatlakozott munkatársaival. A Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, de még Hawaiiról is. A világjárvány miatt rekordot döntött az online adományozás, a virtuális cipősdoboz-vásárlás is. A tavalyihoz képest az érdeklődés idén megnégyszereződött, így 7400 adományozó vásárolt online dobozt 

− olvasható a közleményben. A 2020-as Cipősdoboz Akció kampányát egy jótékonysági felajánlásból megvalósuló látványos fényfestés zárja a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjánál, december 21-én.