Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Jogerősen hét év fegyházat kapott Vizoviczki László

2020.12.21. 19:07

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa kisebb jogszabályi pontosítással helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék részítéletét abban a nem nyilvános büntetőügyben, amely hivatali vesztegetés elfogadása és egyéb bűncselekmények miatt indult Vizoviczki László és társai ellen – adta hírül az ATV.

A táblabíróság tájékoztatása szerint ezzel a beismerő vallomást tevő Vizoviczki László és több társa számára jogerősen is lezárult a büntetőeljárás.

Kapcsolódó

Újra előveszik a hajógyári-szigeti gyilkosság ügyét

A gyanúsítottakat 2017-ben felmentették, de az áldozat édesanyjának indítványára a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el.

A törvényszék Vizoviczkit hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte bűnszervezetben elkövetett több rendbeli hivatali vesztegetés, valamint szigorúan titkos, titkos és bizalmas minősítésű adattal való visszaélés miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Emellett kötelezték 108 millió forintos pénzbüntetésre is.

A vádirat szerint a Hajógyári-szigeti és belvárosi szórakozóhelyek tulajdonosa, az éjszakai élet korábbi meghatározó alakja mások mellett magas beosztású rendőröket vesztegetett meg 2005-ben. A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt 22 vádlott ellen indult eljárás. A vádlottak között van hét volt rendőrtiszt, közülük öt vezető beosztású, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is.

Kapcsolódó

Hét év fegyházat kapott Vizoviczki első fokon

A vesztegetési ügyében született részítélet.

Vizoviczki Lászlót 2012 májusában az irodájából vitték el a rendőrök. Magyarország legnagyobb óvadékát, 250 milliót fizetett ki valaki 2016-ban, hogy az üzletember kijöhessen az előzetesből.