Egy lakástűz miatt három hete nincs fűtés és áram egy IV. kerületi társasházban

2020.12.24. 14:03

Egy decemberi tűzeset miatt három hete nincs fűtés és áram egy negyedik kerületi kétemeletes társasházban – adta hírül a kerületi hírportál.

A tűzesetet egy pszichiátriai gondokkal küzdő idős asszony okozta cigarettázás közben, akit a fia állítólag a súlyos anyagi és mentális problémái ellenére magára hagyott. A kiérkező tűzoltóság, majd a gázművek nem elhárítható gázszivárgást is észlelt, így a teljes társasházban lezárták a gázt. Műszaki okok miatt mára a villanyellátás is megszűnt.

Az idős asszonyt a pszichiátriára vitték, a tartozását felhalmozó társasház pedig tönkrement gáz- és villanyvezetékkel maradt a vírushelyzet közepette az ünnepek előtt.

Ráadásul további problémát jelent az is, hogy akinek esetleg lenne módja máshová költözni, a vírushelyzet ennek is korlátot szabhat, mivel az érvényben lévő korlátozások miatt van esélye, hogy nem tudják befogadni.

A lakók fűteni, meleg vízzel fürdeni, főzni, világítani, de már telefont feltölteni sem tudnak, egy mentőt sem tudnak hívni, ha valaki rászorul – idézi a kerületi lap a szerkesztőségnek eljuttatott olvasói beszámolót.

A gázszolgáltató állítólag tehetetlen a vezetékek műszaki állapota miatt, az áramszolgáltató folyamatos hibaelhárítást végez, de ők sem tudnak biztató fejleményekről beszámolni.

A társasház kríziselhárítást kért a kerületi önkormányzattól és a rendőrségtől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport