A benzinkúton próbált rabolni, majd verekedni kezdett

2020.12.24. 09:23

Az ügyészség írja, a gyanú szerint múlt hét vasárnap a déli órákban próbált meg kirabolni egy benzinkúton tankoló sértettet egy ember Budapesten. Először csak pénzt kért tőle, majd miután nem kapta meg, ököllel gyomorszájon vágta az illetőt, és dulakodni kezdtek. A gyanúsítottnak két társa is volt, ők ezalatt leléptek a helyszínről. Pénzt végül nem sikerült zsákmányolnia a támadónak, a sértett pedig nem sérült meg.

Ha sikerül bizonyítani a történteket, a gyanúsítottat rablási kísérlet bűntettével ítélhetik el, mely 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A bíróság megállapította, hogy a feltételezett támadó állandó, bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, elmondása szerint segédmunkásként havi 250 000 forint bevételre tesz szert, ezt azonban nem tudta igazolni. A lakhatása nem megoldott, elfogása előtt ismerősöknél húzta meg magát, a rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy hajléktalan. Büntetett előéletű, több büntetőeljárás van ellene folyamatban többek közt

vagyon elleni bűncselekmények, kábítószer-birtoklás, valamint garázdaság vétsége miatt.

Jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll azzal, hogy Budapest közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, s a rendőrhatóságnál minden nap köteles jelentkezni.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.