Megjelent a felhívás a Blaha Lujza tér felújítására

2020.12.26. 13:32

Megjelent a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tenderfelhívása az uniós közbeszerzési közlönyben a Blaha Lujza tér felújításának a részleteivel. A jócskán csúszásban lévő beruházás első üteme nagy részben állami támogatásból valósul meg, a tér felújításának a befejezéséről, amelynek költségeit a fővárosnak kell állnia, később dönt a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat – írta a magyarnemzet.hu.

A tér felújításának első ütemét 2021 végére be kell fejezni, mert csak addig hívható le az állami támogatás.

A kormány már korábban rendelkezésre bocsátotta a megígért egymilliárdos állami támogatást, ám annak felhasználási ideje decemberben lejár, ezért Karácsonyék külön közbeszerzést terveznek kiírni, és kezdeményezték a támogatói okirat módosítását is.

Kapcsolódó

Zöldebb, vizesebb és párásabb lesz a Blaha Lujza tér

Ősszel kezdik átépíteni a teret, a munka egy évig tart. Jövőre már pára- és vízjátékok mellett lehet sétálgatni - ha minden jól megy.

A főváros a Blaha Lujza tér rekonstrukciójának terveit két részre bontotta, és kezdeményezte, hogy külön tenderkiírás vonatkozzon a két ütemre.

Az első ütem kormányzati támogatásból valósul meg, a befejezés költségeit a fővárosi önkormányzatnak kell állnia. 

A most megjelent tenderkírásban pontosították az előzetes elképzeléseket: a felújítás a többi között a magas- és mélyépítési munkálatokat, a villamosperon és közút építését, a forgalomirányító lámpák és berendezések szerelését tartalmazza.  

Kapcsolódó

Most akkor támogatja a kormány Karácsonyék új troli- és villamosbeszerzését, vagy nem?

Ha a papíron ott van a miniszterelnöki engedélyező szignó, akkor miért háborog Budapest vezetése? Szájbarágó.

Az ajánlattevőnek legalább öt, az elmúlt 96 hónapból származó, teljesített referenciát kell bemutatnia, és ezek között a Blaha Lujza téren is elvégzendő feladatoknak is kell szerepelniük meghatározott mennyiségben. Az ajánlattételi határidő: február 15.