Már negyvenegy orvos és ápoló halt meg koronavírusban Magyarországon

2020.12.27. 11:41

Már negyvenegy orvos és ápoló halt meg koronavírus-fertőzésben idehaza – derül ki a Magyar Orvosi Kamara honlapján szereplő listából.

Alig két hete írtunk arról, hogy a MOK honlapján külön listán nyilvántartott egészségügyi áldozatok száma 34 főre nőtt. A honlap MOK szerint talán legszomorúbb rovata azóta hét fővel bővült, az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, nőgyógyászok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök is. A felsorolt kollégák szomorú halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásaikból értesülnek.

Forrásaink hitelességéről igyekszünk meggyőződni, de a koronavírus-fertőzés tényét illetően nincs jogunk az egészségügyi dokumentációból tájékozódni. Így ha bárkinek a leírtakkal ellentétes információja van, illetve hozzátartozóként bármely okból nem szeretné elhunyt rokona nevét általunk megjelentetve látni, kérjük, jelezze

– írják.

Vasárnapra 698 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 316 060 főre nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9047 főre emelkedett. A kormányzati tájékoztató honlap adatai szerint a legfiatalabb áldozat szombaton egy 45 éves férfi volt, akinél alapbetegségként Down-szindrómát, epilepsziát, refluxbetegséget és mentális retardációt jelöltek meg.