Január elsejétől több vonalon használhatják az utasok a Dél-Buda zónabérletet

2020.12.29. 09:52

A Budapest-Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszon közlekedő vonatokon is lehet utazni a Dél-Buda zónabérlettel, így a MÁV és a Volánbusz egy újabb lépést tesz az összehangolt menetrendi kínálat és az egységes értékesítési felület kialakítása felé – tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt. kedden.

A közleményben kiemelték: a változatlan árú, de január 1-jétől már több szolgáltató járatán is felhasználható bérlet elősegítheti, hogy minél többen válasszák a biztonságos közösségi közlekedést.   

A MÁV-Start a Dél-Buda zónabérletet a vonatokon csatlakozóbérletként fogadja el a Budapest bérlet mellé, így a kettő kombinációjával Törökbálinttól egészen a Déli, illetve a Keleti pályaudvarig lehet utazni az elővárosi vonatokon.
    
A közleményben emlékeztettek: a Volánbusz a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) közösen – a térségi önkormányzatok bevonásával – 2019. május 11-től vezetett be új menetrendet a Budakeszit, Budaörsöt, Diósdot és Törökbálintot magában foglaló dél-budai agglomerációs térségben. Ezt követően könnyebbé vált eljutni az említett településekről a fővárosba, de emellett az egyes településeken belül is javult a közösségi közlekedés elérhetősége.

Az új menetrend kialakításakor Dél-Buda zónabérlet néven egy új díjterméket is bevezettek, melynek megvásárlásával az utasok az érintett településeken közlekedő valamennyi autóbuszjáratot igénybe vehetik. Ehhez csatlakozott január 1-jétől a MÁV-Start is. A Dél-Buda zónabérletet a BKK pénztáraiban vásárolhatják meg az utasok 9580 forintért (90 százalékos diákkedvezménnyel pedig 960 forintért) – jelezte a MÁV.