Győrfi Pál reméli, hogy idén szilveszterkor kevesebben kerülnek detoxikálóba

2020.12.30. 08:04 Módosítva: 2020.12.30. 08:35

Alkoholfogyasztás miatt tavaly szilveszterkor mintegy kétszáz embert, köztük jó néhány kiskorút szállítottak detoxikálóba a mentők – idézte az Infostart, hogy mit mondott az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál azt reméli, hogy ez a szám az idén jóval kevesebb lesz.

Hozzátette: otthon vagy egy kis létszámú házibuliban is lehet veszélyes mennyiségű szeszes italt fogyasztani, ezért mindenkit a mértékletes alkoholfogyasztásra kér.

Ugyanakkor óva intette az embereket a petárdák és a tűzijátékok használatától. Mint mondta, a saját kertben is nagyon veszélyes ezeket alkalmazni. Tavaly 14 balesethez riasztották a mentőket komoly sérülések miatt, és minden évben el kell látniuk roncsolt kézsérülést, de volt, hogy haláleset is történt.

Az Országos Mentőszolgálat az elmúlt hónapokban nagy hangsúlyt fektetett a koronavírus-tesztelésekre. Mindezt a kezdetektől fogva úgy tették, hogy közben a mindennapi munkát is elvégezhessék. Győri Pál közölte: mivel az orvosi rendelők nem lesznek nyitva hétvégén, így a tesztelések megrendelése is visszaesik, de így is sok száz szűrésre készülnek.

Az este nyolctól érvényben lévő kijárási tilalom ellenére az Országos Mentőszolgálat mintegy 1400 munkatársa lesz az idén is szolgálatban szilveszterkor.