Úton a magyar segélyszállítmány

2020.12.30. 14:45 Módosítva: 2020.12.30. 14:46

A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól. A magyar katasztrófavédelem

hat raklapnyi segélyszállítmányt

indít Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Magyarország az elsők között jelezte segítő szándékát, és azonnal 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amit Horvátország el is fogadott. A kéttonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány kora délután indul el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan

még az esti órákban megérkezik a letenyei határátkelőn keresztül

a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Nemcsak Magyarország, de más országok is felajánlották segítségüket – derül ki a Napi cikkéből. Aleksandar Vučič szerb államfő levélben kérte Ana Brnabič kormányfőt, hogy utaljon át 1 millió eurót Horvátországnak. Észak-Macedónia és Bulgária egyaránt százezer eurós segítséget nyújt.

Már kedden éjjel érkeztek segélyszállítmányok az országba.

Szlovénia emeletes ágyakat, matracokat és hálózsákokat küldött. Ausztria majdnem félszáz összecsukható ágyat, Olaszország téliesített sátrakat, Görögország helyiségek melegítésére szolgáló berendezéseket, Csehország pedig két, védettségi fokozatú lámpatestet, egy ballonfénytornyot, tíz elektromos melegítőt, összecsukható ágyakat és több mint ezer hálózsákot juttatott el Horvátországba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport