Ivó, Milán
EUR 384,61 Ft
USD 363,39 Ft
5 °C
26 °C

Nem élvez elsőbbséget Orbán Viktor vakcinaügyben

2020.12.30. 06:50 Módosítva: 2020.12.30. 09:13

Míg Szlovákiában Zuzana Čaputová szlovák államfő és Izraelben Benjámin Netanjahu miniszterelnököt az elsők között oltották be, addig hazánkban a politikai élet szereplőinek ki kell várniuk a sorukat.

A jelenlegi előírások szerint először azok az egészségügyi dolgozók kapják meg a védőoltást, akik intenzív, sürgősségi osztályon kezelik a betegeket, csak utánuk jön a többi kórházi dolgozó. Így nem kap különleges bánásmódot sem Orbán Viktor, sem a Fidesz-frakció tagjai. 

„Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül”

 –  válaszolta a Blikk kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Áder János hivatalától nem érkezett válasz, míg a nagyobbik kormánypárt úgy reagált: „ A politikusoknak a sor végén kell állniuk.”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, náluk sem lesz külön oltás, ahogy nem is kötelezik tagjaikat erre. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás