A Lánchídra kifeszített molinóval tiltakozik az ellenzék a kormányzati elvonások miatt

2020.12.31. 10:51

Szerda este feszítettek ki egy molinót a Lánchídra „Városaink kifosztása nem kormányzás!” felirattal. Az ellenzéki pártok közös közleményben magyarázták akciójukat, amelyben arról írnak, így kívánnak tiltakozni az „önkormányzatok kivéreztetése és az Orbán-kormány felelőtlen járvány- és válságkezelése ellen”.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd, valamint az MSZP vezetői által aláírt deklarációban azt írják:

a demokrata ellenzéki pártszövetség az év utolsó napján is, miként a következő másfél év minden egyes napján azért küzd, hogy bizonyítsa: az Orbán-kormány a valóságot a propagandacéljainak alárendelő járványkezelésével, és az önző hatalmi-gazdasági érdekeit az ország érdekei elé helyező válságkezelésével szemben lehet a járványt és a gazdasági válságot a többség javára, felelősen, átláthatóan, a szolidaritás és a partnerség jegyében kezelni.

Mint írják,

a járvány utáni talpra állás, a gazdasági válságból történő kilábalás feltétele Magyarországon a kormány leváltását követő új politika, ennek keretében az önkormányzatok jogainak megerősítése és bevételeinek biztosítása, a magánvagyonná lett közpénzek visszaszerzése, a kiváltságos kevesek gazdagodása helyett a többség javát szolgáló felelős nemzeti kormányzás.

Az ellenzéki pártok állítják, ők erre szövetkeztek.