Fidesz: szégyen, amit a baloldal egész évben művelt

2020.12.31. 17:13

Úgy tűnik, hogy az év utolsó napja sem kivétel, a baloldal most sem segíti, hanem akadályozni akarja a koronavírus-járvány elleni védekezést – írta a Fidesz arra a közös közleményre válaszul, amelyet a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd adott ki tiltakozásul az Orbán-kormány „felelőtlen járvány- és válságkezelése” és „az önkormányzatok kivéreztetése” ellen. A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaz:

Szégyen, amit egész évben műveltek. Elleneztek minden, a pandémia elleni védekezéshez szükséges döntést, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, a védekezéshez szükséges forrásokat, „végigkamuzták az évet, kamuvideókat és álhíreket gyártottak”, támadták a védekezésben részt vevőket, valamint lejáratókampányt folytattak Magyarország ellen.

A Fidesz szerint a kabinet minden pénzt és erőforrást biztosít a járvány elleni védekezésre, az egészségügyi védőeszközökre, a vakcinák beszerzésére, a gyermekes családok, a munkahelyek és a magyar gazdaság védelmére. Úgy látják, az egész ország példaértékűen összefogott, segíti a pandémia elleni védekezést,

csak a baloldal és a baloldali polgármesterek akarják ebből magukat kihúzni.

A Fidesz álláspontja, hogy a helyi iparűzési adó felezése a magyar kis- és középvállalkozásokat, ezáltal a helyi munkahelyeket védi. Ezzel együtt a kabinet jelentős összegekkel támogatja az önkormányzatokat, és megszabadította azokat a baloldali kormányzás alatt felhalmozott 1300 milliárdos adósságuktól – emlékeztetnek.