Donáth Anna is beoltatja magát koronavírus ellen

2021.01.01. 14:33 Módosítva: 2021.01.01. 14:50

Donáth Anna, EP-képviselő, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja beoltatja magát koronavírus ellen – jelentette be Facebook-oldalán. 

Épp úgy kötelességemnek érzem beoltatni magam a koronavírus elleni védőoltással, ahogyan a biztonsági övet is becsatolom, amikor autóba ülök

– hangsúlyozta a politikus. Donáth Anna szerint Európa 2020-ban megmutatta az erejét azzal, hogy sikerült rekordidő alatt kifejleszteni a vakcinát magyar szabadalom alapján. Ezért szerinte rajtunk a sor és a felelősség, hogy egyéni cselekedetünkkel, a közösséget segítve legyőzzük a járványt.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy első körben a legkiszolgáltatottabbakat kell beoltani, tehát a kórházi dolgozókat, az idős-, szociális és gyermekgondozásban részt vevőket, és természetesen azokat, akik krónikus betegségük vagy életkoruk miatt nehezebben tudják leküzdeni a vírust. Utána – úgy véli – a fiatalokon a sor, mert ők azok, akik felelősek a környezet és a közösség egészségéért.

Szerdán Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője jelentette be, hogy beoltatja magát, mert megbízik az Európai Gyógyszerügynökségben, amely engedélyezte a Pfizer/BioNTech vakcináját.