Újabb politikus kapta meg a védőoltást

2021.01.01. 12:50 Módosítva: 2021.01.01. 12:50

 

Havasi Gábor, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnoka mentősként is dolgozik, s mivel hivatását a járvány legnehezebb időszakaiban sem hagyta abba, megkapta a koronavírus elleni oltást – olvasható az ATV honlapján.

Havasi még az óévben, szilveszter napján kapta meg a védőoltást. Úgy fogalmazott:

2020 megfelelő lezárásaként és 2021 reményteljes kezdéseként december 31-én én is megkaphattam a koronavírus elleni védőoltást. Hiszem, hogy ez a járvány leküzdésének egyetlen hatásos módja, ezért arra biztatok minden mindenkit, hogy amint lehetősége adódik rá, kérje a védőoltást! Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!

A párt közleményében azt írja: a Momentum fontosnak tartja, hogy minél hamarabb normalizálódjon az élet, véget érjen a járvány és a különböző korlátozások, ehhez pedig az oltás lehet az eszköz.

Az ellenzéki párt kiemelte,

óriási felelőssége van a kormánynak

abban, hogy a magyarok megbíznak-e a vakcinában. A többség nem oltásellenes, azonban a koronavírus elleni vakcina kérdésében a kormány eljátszotta az emberek bizalmát.

A Momentum álláspontja az, hogy az Európai Unió hatóságai által jóváhagyott vakcinák kellően megbízhatóak.

Ezekkel, például a Pfizer-vakcinával a párt tagjai is be fogjuk oltatni magukat – zárja a közleményét az ellenzéki párt.