Ivó, Milán
EUR 384,90 Ft
USD 364,46 Ft
5 °C
26 °C

Új év első hétvégéjén változik a vonatok és a buszok menetrendje

2021.01.01. 07:40

Változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedése az új év első hétvégéjén. A MÁV és a Volánbusz MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a vonatok

január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi,

a Volánbusz járatai január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, 3-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak.

Az utazási társaságok ugyanakkor felhívták az utazók figyelmét arra, hogy egyes településeken a helyi járatok ettől eltérően közlekedhetnek. A Volánbusz ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy  egyes pénztárai január 3-ig a megszokottól eltérően tartanak nyitva. A pénztárak ünnepi nyitvatartási ideje a társaság honlapján érhető el.

A Volánbusz tájékoztatás szerint az iskolakezdés problémamentes elindulásáért a vonatokon és a helyközi buszjáratokon

január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanulóbérleteket,

valamint a december második felére váltott félhavi bérleteket.

A közlekedési társaságok továbbra is arra kérik az utazókat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentéséért pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőséget.

Az utazási társaságok emellett felhívták a figyelmet arra, hogy

továbbra is kötelező a maszkviselés a járműveken, az állomásokon és a megállóhelyeken.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás