Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Gyűjtést szervez az Ökumenikus Segélyszervezet a horvátországi földrengés károsultjainak

2021.01.03. 15:34

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap közleményben tudatta, hogy országos szolidaritási akciót indít a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására.

Az Ökumenikus Segélyszervezet arra kéri adományozóit, hogy legalább egy, a 1353-as adományvonalra indított hívással fejezzék ki szolidaritásukat a károsultakkal. Az adományvonalra indított

minden hívás és SMS 250 forintos felajánlást jelent.

Aki pedig nagyobb összeggel kíván csatlakozni az adománygyűjtéshez, az megteheti online, bankkártyás adományozással is a segélyszervezet honlapján – itt –, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Horvátország” megjelöléssel.

A gyűjtést január végéig hirdeti meg a segélyszervezet, a beérkező adományokat a földrengés következtében megrongálódott közösségi épületek rekonstrukciójának támogatására fordítja.

A horvátországi természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, 3500 ház megsérült a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi, 6,3-as erősségű földrengésben.

Az utórengések folyamatosak, az elmúlt napokban több mint nyolcvan földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat. Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport