Ceglédi: Nem lehetek egyszerre elemző és tanácsadó

2021.01.04. 18:47 Módosítva: 2021.01.04. 18:47

Még tavaly októberben írtunk arról, hogy Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő tanácsadójaként dolgozik Ceglédi Zoltán politikai elemző, humorista. 

Ceglédi honlapján most arról ír, lejárt a munkaszerződése, így 2021-től már nem segíti tovább kommunikációs tanácsokkal az ellenzéki EP-képviselőt. 

Ceglédi tavaly a liberális Renew-frakcióban ülő momentumos politikus munkatársaként havi bruttó 865 ezer forintért kapott munkájáért. A politikai elemzőt sokan kritizálták akkoriban a sajtóban és a közösségi médiában is, amiért a nyilvánosságban nem jelentette be, hogy az ellenzéki képviselőnek dolgozik, miközben munkája során rendre véleményt alkot különböző elemző műsorokban a közélet szereplőiről. 

Ceglédi munkaviszonya Donáth Annával azonban addig sem volt titok, a momentumos EP-képviselő honlapján ugyanis

korábban is elérhető, nyilvános információ volt.

Az ellenzéki politikus akkor az Index megkeresésére azt válaszolta, hogy a politikai elemzőt több mint egy évtizedes tapasztalata és szakmai kvalitása miatt kérte fel a munkára. 

Ceglédi most búcsúzó bejegyzésében azt írta: 

A koronavírus évére visszatekintve nehéz és ellentmondásos dolog sikerekről beszélni, de összességében szerintem eredményes volt a közös munka.

A politikai elemző honlapjára írt cikkében méltatta a momentumos politikust, Donáthot az egyik legfontosabb magyar politikusnak nevezte. 

Ceglédi azonban belátta, hogy nem lehet egyszerre elemző és egy politikus tanácsadója is. Erről a felismeréséről így írt: 

Nem egyértelmű kudarc ez, hanem annak belátása, hogy nem tudok egyszerre versenyző és edző lenni. 

A momentumos politikustól végül úgy búcsúzott: 

Donáth Anna a következő négy évben is kiváló munkát fog végezni európai parlamenti képviselőként, nélkülem is. Ha azt teszi, amit eddig, akkor a 2024-es bizalmam is az övé. Szia, Anna, hajrá, Anna!