Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

2021.01.05. 13:07

A magyar–bolgár gazdasági kapcsolatokról volt szó egyebek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettes telefonon folytatott keddi megbeszélésén. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kiemelte:

a magyar–bolgár gazdasági kapcsolatok egyre jobban erősödnek azzal, hogy vezető magyar vállalatok egyre növelik beruházásaikat Bulgáriában.

A Szófiában és Várnában is bázissal rendelkező Wizzair a járvány ellenére újabb járatok indításáról döntött, ezzel részt vesz a bulgáriai turizmus újraindításában. Az OTP pedig egy helyi bank megvásárlásával a bolgár bankpiac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, emellett pedig folyamatosan fejleszti az elektronikus szolgáltatásait is – írja az MTI a miniszterre hivatkozva.

Mindkét kormány jelentős figyelmet fordít a Magyarországon élő bolgár közösségre, amelynek támogatását a magyar kormány harmincszorosára növelte, a bolgár kormány pedig a közelmúltban úgy döntött: a magyar kormányhoz hasonlóan, jelentős hozzájárulást biztosít az új budapesti bolgár oktatási és kulturális központ felépítéséhez

– emelte ki a külügyminiszter.