Hatalmas faldarabok zuhantak le, a Radetzky-laktanya bontása az autókat sem kímélte

2021.01.06. 11:23

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere posztolta, hogy az utcán parkoló járművekben jelentős anyagi károkat okoztak a Radetzky-laktanya lehulló faldarabjai szerda reggel. A kerület vezetője azt írja, hogy csak a szerencsén múlt, hogy egyetlen ember sem járt éppen arra, és nem találták el a faldarabok a kerület egyik legforgalmasabb útvonalán, a Fekete sas utcán közlekedő autókat.

Elképzelni sem szeretném, mi történt volna, ha ez megtörténik.

A kerület városrendészei a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve kezeli a helyzetet. A bontás körülményeit vizsgálják - közölte.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, az épület bontásakor nagy mennyiségű vakolatdarab, illetve tégla hullott le, ez veszélyeztette a gépjárműforgalmat. A balesetben senki nem sérült meg. A tűzoltók a területet kordonnal vonták körbe, az ott parkoló autókat biztonságos helyre vitték.

A műemlék épület bontása körül kialakult helyzetről az Index korábban írta, hogy egymásnak feszült a civil és a vállalkozói érdek, és még nem dőlt el, ki győz. 

A Radetzky-laktanya átalakítása ellen helyi civilek is tiltakoztak. A műemléki épület helyére egy hatalmas irodaházat épít a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. A 2019-es önkormányzati választások után a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítette a kormány. Így jogilag sem a helyiek, sem pedig az önkormányzat nem szólhat bele a tervekbe.

A Radetzky laktanya bontása során bekövetkezett az első jelentős károkozás. A rendőrség és a Városrendészet már a...

Közzétette: Őrsi Gergely – 2021. január 6., szerda